menu
תאריך פתיחת דלתות תחילת מופע סוג מופע מחיר
28/9/2025 20:00 21:00 ישיבה 169 ש"ח לרכישת כרטיס >>

סליחות: אנסמבל הפיוט, מאיה בלזיצמן, יצחק מאיר

אנסמבל הפיוט מארח:

מאיה בלזיצמן * יצחק מאיר
מופע סליחות מספרד ואשכנז

אנסמבל הפיוט ירושלים מגיע לרדינג 3 ומארח את הצ׳לנית והזמרת מאיה בלזיצמן ואת החזן יצחק מאיר לערב של פיוטי סליחות ותפילות ממסורת ספרד ואשכנז, עם מנגינות עתיקות לצד עיבודים חדשים לקלאסיקות של פיוטי הסליחות ותפילות הימים הנוראים

במופע יושק הספר השני בסידרת ״סיור סליחות״ העוסק במסורת הסליחות האשכנזית, יחד עם 2 אלבומי מוזיקה בביצוע יצחק מאיר וחברים. בנוסף, יושק האלבום המשותף לאנסמבל הפיוט, מאיה בלזיצמן ויצחק מאיר, הכולל את השירים שבמופע.

הסליחות הם אחד משיאי עולם התפילה היהודי. פיוטים הנוסעים בזמן ובמרחב מזה מאות שנים ומזמינים אותנו לבוא בשערי האתגר הגדול מכל, הסליחה.

גם בימים קשים, תנועת הזמן נמשכת ומעגל השנה הולך ומקרב אותנו אל ימי הסליחות, ימים של תפילה, של זעקה, של בקשה לחשבון נפש, איחוי ותיקון.

 

אנסמבל הפיוט

 

אנסמבל הפיוט הוא הרכב מוסיקלי ישראלי-בינלאומי הפעיל מאז 2006. ההרכב התחיל את דרכו בהדרכתו של גדול פייטני צפון אפריקה בדורנו, הרב חיים לוק ולאורך השנים פיתח סגנון אמנותי מקורי, המבוסס על מסורות הפיוט והמוסיקה ממרחבי צפון אפריקה והמזרח התיכון יחד עם עולמות מוסיקליים מגוונים של חברי האנסמבל.

 

ההרכב כולל 19 חברים הפרושים על פני שלשה דורות (בגילאי 24-85), והוא מופיע ברחבי הארץ ועל במות חשובות בעולם בפני קהלים מגוונים. בין אם מדובר במופע בפני 15,000 איש באירופה או התכנסות אינטימית בחצר פנימית בירושלים או בטבריה, למופעי האנסמבל יש איכות של תפילה משותפת, שפה מקומית עתיקה שמצליחה להיות גם אוניברסלית, אישית וגם קולקטיבית.

 

אנסמבל הפיוט פיתח לאורך השנים מגוון של תוכניות מקור והוא מצוי כל העת בתהליכי לימוד, יצירה ועבודה על פרויקטים אמנותיים חדשים. מיסודו, פועל האנסמבל בשיתוף מכון בן צבי לחקר קהילות ישראל ומשלב בשפה האמנותית ידע שנאסף במחקר. האנסמבל מרבה לשתף פעולה עם אמנים מובילים בישראל במנעד רחב של סגנונות מוסיקליים.

 

בחלקו האחרון של הערב קיבלנו פרשנות מרוממת לתפילה. אנסמבל הפיוט הילך קסם עם שירת מקהלה מעודנת ומזוקקת. המוזיקה שלהם משקפת את הכאוס של החיים על פני האדמה והופכת אותם במגע של קסם להרמוניה שכמו מגיעה מחוץ לעולם…"

 

(Die Press, Austria)

 

"הפזמון הוא "רבי שמעון בר יוחאי", אבל העוצמות לגמרי מטליקה. כלי נשיפה מצעידים את הקהל דרך מטח של כלי הקשה הולמים ומתגברים. עוד וגיטרה חשמלית יוצרים גשר מיסטי ביניהם, מנגנים את אפריקה דרך המזרח התיכון, ומעל כל זה מרחפים להם זמרי ההרכב, צעירים כישישים, בשירת יחיד ומקהלה שאולי מתחילה בשירת פייטנים אך מבקשת לנגוע בלב השמיים ולהביא גאולה מחושמלת לעולם, כאן ועכשיו.... (דויד פרץ, ישראל היום)

 

חברי ההרכב

שירה וכפיים: יוסף אביחצירא, הללויה אביחצירא, אליהו אדרעי, יהודה אדרעי, הרצל אמויאל, שלומי בן לולו, רפאל בן שושן, נתנאל זגורי, אברהם כהן, סימון כהן, נריה מויאל | שירה וכרכב: יאיר הראל עוּד ושירה נירו אבקסיס | גיטרות, סאז אליהו דגמי | נאי ושירה חנני זית | קמנצ'ה ושירה קובי עשור כלי הקשה לב אלמן | דוד דגמי | אריאל סמית

 

ניהול אמנותי ומוזיקלי יאיר הראל | ניהול אמנותי וכללי אברהם כהן

 

קרדיט צילום: שלומית וולף, אופיר אברהמוב, חיים טויטו,
עיצוב: שלומית וולף

 

הפקה וניהול: יעל אופנבך

 

רוצים להשאר מעודכנים?
הופעות חדשות, מבצעי ואירועים נבחרים של רדינג3 - הצטרפו למועדון החברים עכשיו!